Tammanyak-uA Co-Admin
Mesaj Sayısı : 91 Yaş : 35 Kayıt tarihi : 17/05/08
| Konu: Geyik Nasıl Yapılır ? C.tesi Mayıs 17, 2008 10:21 am | |
| Malzemeler:
1 kg Kusbasi Geyik eti 2 adet Sogan (Iri iri dogranmis) 3-4 dis Sarimsak 1 Limonun kabugu 1 dal Kekik, (taze) 1 dal Biberiye (taze) 5 YK Zeytinyagi 1 YK Domates salcasi Tuz Karabiber
Hazırlanışı:
Kusbasi dogranmis geyik etlerini yagda kavurun. Soganlari iri iri dograyin. Limonun kabugunu ince ince dograyin. Soganlari kavrulan ete ilave edip hafif kavurun. Tuz, Karabiber, kabuklari soyulmus ve hafif ezilmis sarimsaklari bütün olarak, salca ile beraber yemege ilave edip 1 dakika kadar kavurun. Kirmizi sarap veya Et-Sebze suyunu etlerin üstüne dökün. Etlerin üstü kapanicak kadar olsun. Eger etlerin üstü kapanmiyorsa biraz daha su ilave edebilirsiniz. Yemek kaynamaya baslayinca. Defne yapragi, Biberiye, Kekik, Limon kabuklari ve Ardic yemisinide ilave edip tencerenin kapagini kapatip tahmini 1 saat kadar hafif ateste pisirin. Yapalımmı arkadaşlar güzel bi geyik ne dersiniz* | |
|
eboş Süper Moderatör
Mesaj Sayısı : 63 Yaş : 30 Kayıt tarihi : 17/05/08
| Konu: Geri: Geyik Nasıl Yapılır ? C.tesi Mayıs 17, 2008 1:29 pm | |
| süpper yaa eline saglıkk | |
|
Admin Administrator
Mesaj Sayısı : 68 Yaş : 35 Kayıt tarihi : 16/05/08
| Konu: Geri: Geyik Nasıl Yapılır ? Paz Mayıs 18, 2008 4:15 am | |
| | |
|